Sahkolehto_Euchner_Kosketuksettomat_turvakytkimet

Suojaporttien ja suojaluukkujen valvontaan soveltuvat EUCHNER:in kosketuksettomat CES-turvakytkimet. Euchnerin turvakytkimillä voidaan saavuttaa EN ISO 13849-1 standardin mukainen PLe-taso.  

Kosketuksettomalla CES-turvarajalla voidaan valvoa luukun tai oven auki/kiinni tilaa. CES-tuotevalikoimassa on saatavilla neljä erikokoista rakennetta  ja OSSD-lähdöt ovat suoraan kytkettävissä yleisimmille turvalogiikoille sekä turvareleille.

CES-turvakytkin koostuu lukupäästä ja RFID-koodimuistista. Koodimuistin luku tapahtuu ilman kosketusta ja lukupää hyväksyy vain ennalta ohjelmoidun yksilöllisen koodin. Tärinät, iskut ja lämpötilojen vaihtelut eivät vaikuta sen toimintaan.

CES-turvakytkin on kosketukseton, joten sillä on pitkä käyttöikä. Kytkimessä on manipulointisuojattu RFID-koodi. CES-turvakytkimen tiiveysluokka on IP69K eli soveltuu esimerkiksi elintarviketeollisuuden vaatimuksiin.Valmistaja : EUCHNER


Mitä sopivan turvakytkimen valinnassa tulee tietää?

Turvakytkimen valinnassa tulee olla tarkkana. Oikein toteutetulla turvalaitteiden käytöllä suojataan prosessi tai kone ulkopuolisilta häiriöiltä sekä vikaantumiseen johtavilta riskeiltä. Mitä tulee käytännössä ottaa huomioon, kun etsitään oikeaa suojausratkaisua vaaralliselle laitteelle?