ODU-MAC on modulaarinen suorakaideliitin kohteisiin, joissa on tarve yhdistää useita eri signaaleja tai virtoja yhdellä liittimellä.

ODU-MAC-liitinten muokattavissa oleva modulaarinen rakenne mahdollistaa erilaisten suureiden siirtämisen yhdellä liittimellä. Signaalit, virrat, datasiirrot, paineilma, nesteet tai valovalokuituliitäntä voidaan toteuttaa yhdellä ODU MAC- liittimellä.

Liitäntävaihtoehdot ovat monipuoliset. Valittavana ovat erilaiset liitännät teollisuuden tai lääketieteen teknologiaan.  Liitännät voidaan myös tarvittaessa suojata kestävällä kotelolla. ODU-MAC on saatavana alumiinikehyksin tai DIN-kotelossa. Liitin koostuu vapaasti valittavista moduuleista suurille virroille, signaaleille, coax-(9 GHz asti), kuituoptiikka- tai pneumatiikkaliitännöille.

Alumiinikehyksin ODU-MAC-liittimiä käytetään erityisesti tuotannon testausautomaateissa.  Tällöin liitin lukitaan salvalla tai kierrelukituksella. Liitännät voidaan myös tarvittaessa suojata kestävällä kotelolla. DIN-koteloituna (DIN 43652) liitintä käytetään vaativissa on/off-liitännöissä, mm. sairaalatekniikassa ja teollisuuden eri käytöissä.

ODU-MAC-liittimiä on tarjolla kolmessa eri sarjassa:

- ODU-MAC Silver-Line tarjoaa vähintään 100 000 mekaanista liitäntäkertaa

- ODU-MAC White-Line vähintään 100 000 manuaalista liitäntäkertaa ja koteloinnin

- ODU-MAC Blue-Line 10 000 manuaalista liitäntäkertaa ja koteloinnin OTA YHTEYTTÄ

Valmistaja:ODUMitä oikean littiimen valinnassa tulee tietää?

Liitinratkaisun valintaan kannattaa panostaa, sillä liittimen on taattava käyttökohteessaan häiriötön toiminta. Tärkeää on huomioida ympäristövaatimukset, liittimen materiaali, sekä kuinka suojattu liitännän täytyy olla sähköisiltä häiriöiltä (EMC), pölyltä ja vedeltä (IP-luokitus). Mitä muuta oikean littiimen valinnassa tulee tietää?