Frizlenin litteitä lamellirakenteisia lankavastuksia voidaan käyttää esimerkiksi jarruvastuksina taajuusmuuttajissa ja tasavirtakäytöissä, virranrajoittimina kondensaattorien latauksessa sekä tehoelektroniikassa suojavastuksena.

Ne toimivat myös kuormitusvastuksina verkkolaitteissa, akuissa, UPS-laitteissa ja generaattoreissa. Muita käyttösovelluksia ovat esimerkiksi liukurengasmoottorien käynnistys- ja säätövastukset, tasavirtamoottorien käynnistysvastukset, oikosulkumoottorien staattorien etuvastukset sekä säätö- ja koevastukset laboratorioille ja oppilaitoksille.

Litteärakenteisten lamelli-lankavastukset koostuvat steatiittisista eristekappaleista, jotka on asennettu tukevaan metallirunkoon ja kuumasinkittyyn teräskoteloon. Vastukset ovat saatavilla halutuilla mitoilla. Näin niitä voidaan käyttää ennalta mitoitetuissa asennustiloissa ja hankalissa asennuksissa. Vastuksilla  on matala lämpötilakerroin, jolloin niiden vastusarvo pysyy vakiona laajalla lämpötila-alueella.

Vastusarvoa voidaan säädellä lankavastuksen liitäntäpannan asemaa muuttamalla. Myös ylikuumenemissuoja ja terminen ylivirtarele ovat mahdollisia käytettäviä lisäosia. Hiljaisen ja pieni-induktanssisen rakenteen ansiosta vastus sopii erityistiloihin, kuten asuin-, sairaala- tai muihin julkisiin tiloihin.


Tutustu lamellivastuksiin
Valmistaja: FRIZLEN