Varma kaapeliliitos ylivalulla

Kun liitännän luotettavuus on ensisijaisen tärkeää, kaapeliliitäntöjen rikkoutumisriski halutaan minimoida. Liittimet tai kaapeliliitokset eivät saa aiheuttaa toimintahäiriöitä pitkänkään käytön jälkeen. Turvallisuuteen tai terveyteen liittyvissä sovelluksissa rikkoutuminen kesken kriittisten operaatioiden saattaa aiheuttaa suurta vahinkoa.

Liittimen ja siihen asennettavan kaapelin tiiveys ja mekaaninen kestävyys ovat vaativissa käytöissä kriittisiä ominaisuuksia, jotka vaativat luotettavan ratkaisun. ODU varmistaa liittimen ja kaapelin liitoskohdan ylivalumenetelmällä (overmolding), jonka ansiosta kaapeliliitos kestää paremmin vettä, korkeaa kosteusprosenttia, altistumista lialle ja pölylle, isoja lämpötilanvaihteluita sekä iskuja ja tärinää. Liittimen ylivalu varmistaa liittimen vesitiiviyden ja suojauksen likaa vastaan, kun liitin on yhdistetty vastakappaleeseen.  

IP68-suojausluokka liitetylle liittimelle saavutetaan yhdessä O-renkailla, liittimen sisäisellä valulla ja kaapelin liitoskohdan ylivalulla. ODU varmistaa vesitiiveyden upottamalla tuotetestauksessa signaalia siirtävän liittimen 2m syvyyteen vähintään 24 tunniksi IEC 60529:2013 standardin mukaisesti. ODU AMC-liitinsarjasta löytyy myös IP69 vaatimukset täyttävät rakenteet, jossa liittimiin kohdistetaan liitettynä korkeapaineinen vesihöyry. Kaasutiiveyttä vaativiin sovelluksiin ODU tarjoaa asiakaskohtaisia liitinratkaisuja, joissa metallirunkoisen liittimen valettu eristerungon materiaali on lasia.

Pyydä lisätietoja

Miikka Laukkanen

09 774 642 30
040 511 4135

miikka.laukkanen@sahkolehto.fi