SSZ-turvamatot sovelluskohtaiseen turvallistamiseen

Turvamattoja käytetään vaarallisten alueiden suojaamiseen kohteissa, joissa muut turvalaitteet eivät toimi tai eivät ole käytännöllisiä. Esimerkiksi optiset turvalaitteet eivät ole luotettavia erittäin likaisissa ympäristöissä, tai turva-aitojen asennus hankaloittaa alueella työskentelyä.

SSZ-turvamatot valmistetaan aina asiakaskohtaisena mittatilaustyönä käyttäen SSZ-sensorielementtejä. Turvatason PLd vaatimukset saavutetaan SSZ-laiteparilla turvarele ja turvamatto. Matot voidaan toteuttaa myös erilaisilla leikkauksilla tai kaarevilla reunoilla. Suurin yksittäinen matto voi olla 3000 mm x 1500 mm. Usein logistiikan ja käytön kannalta on helpompaa turvallistaa suuret alueet pienemmillä osamatoilla. 

Kestävyyden takaamiseksi SSZ-turvamatot ovat saatavilla 6 mm paksulla öljynkestävällä NBR-pinnoitteella (kokonaispaksuus 21 mm). Mattojen asennus tapahtuu joko reunoille poratuilla asennusrei´illä tai viistetyillä 61 mm leveillä alumiinireunoilla, jotka mahdollistavat matolle nousun rullakoilla ym. NBR-pinnoitettu rakenne kestää pehmeäpyöräisen ajoneuvon 5000 kg asti.

Vakioliitäntä on 4-napainen M8-liitin. SSZ toimittaa asiakasmittaisia liitäntäkaapeleita vapailla johdinpäillä tai kaapelilähdöllä ja liittimellä. NBR-pinnoitetut turvamatot on mahdollista valmistaa erikoisvesitiiviinä rakenteina, jolloin ne kestävät erittäin kosteissa ja likaisissa ympäristöissä kuten esim. paperiteollisuudessa. Tällöin liitäntä toteutetaan kiinteänä tiivistettynä kaapeliulostulona.

Kevyeen käyttöön SSZ turvamattoja on saatavilla ilman NBR-kumipinnoitetta PVC-muovipinnoitteisena. PVC-pinta voidaan toteuttaa asiakkaan haluamilla väreillä. PVC-pintaiset turvamatot sopivat siisteihin tuotantotiloihin.


SSZ Turvamattojen edut:

• Vaarallisten alueiden esteettömään suojaukseen, kun vaikea suojata verhoilla tai aidoilla

• PLd -tason vaatimukset saavutetaan SSZ-laiteparilla turvarele + turvamatto 

• Matot toteutetaan aina asiakkaan mittakuvien mukaan mittatilaustyönä (ei standardikokoja)

• Eri pinnoitteet (EPDM/NBR/tulen ja kipinän kestävä pinnoite)

• Mahdollista toteuttaa leikkauksia (kaarevat, reunat, keskelle)

• Kiinnitys maton läpi asennusrei'illä tai alumiinilistoilla asiakkaan mittojen mukaan

• Kaapelilähtö määritettävissä sovellusten mukaisesti 


Pyydä lisätietoja

Juuso Lehto

09 774 642 34
040 013 1348

juuso.lehto@sahkolehto.fi