Reer Mosaic -  ohjelmoitava turvalogiikka

Reer Mosaic on modulaarinen konfiguroitava turvalogiikka erilaisten vaarallisten laitteiden ja koneiden suojauskomponenttien ohjaamiseen. Sitä voidaan käyttää ohjausjärjestelmänä kattavasti erilaisille turvakomponenteille kuten esim. valoverhot, turvavalokennot, laserskannerit, hätä-seis-pysäyttimet, erilaiset turvakytkimet, sallintakytkimet, enkooderit, turvamatot ja -puskurit sekä pyörimisvalvontareleet. Modulaarisen ja laajennettavan rakenteen ansiosta Mosaic on joustava turvalogiikka moniin erilaisiin sovelluksiin.

Turvalogiikan ohjelmointi tapahtuu kätevästi graafisen käyttöliittymän kautta Mosaic Safety Designer (MSD) ohjelman avulla.  Järjestelmä on sopiva pienien tai isompienkin suojauskokonaisuuksien valvontaan ja konfiguroitavissa helppokäyttöistä ”Drag&Drop” ohjelmointia hyödyntäen.

Laitteiden ja johdotuksen vähentäminen säästää tilaa ja nopeuttaa asennusta.  Pienempi määrä elektromekaanisia komponentteja tarkoittaa parempaa suoritustasoa (PL e) ja siten korkeampaa turvatasoa. Ohjelmiston projektiraportti antaa ajankohtaiset PFH, DCavg, ja MTTFd-arvot EN 13849-1 ja EN 62061 standardien mukaisesti. Mosaic-järjestelmään voidaan liittää 14 laajennusyksikköä ja se on laajennettavissa aina 128 tuloon saakka. Myös kommunikointi Profibus DB, DeviceNet , CANopen ja EtherCAT väyliin on mahdollista toteuttaa.


  • Vähentää johdotuksen tarvetta, koska konfigurointi onnistuu ohjelmiston avulla.
  • Tilansäästö ohjauskaapissa (voidaan korvata useampi turvarele)
  • Samaa konfiguraatiota voidaan helposti kopioida useisiin laitteisiin
  • Haastavampia järjestelmiä on helpompi toteuttaa Mosaic turvalogiikalla kuin turvareleillä.
  • Ohjelmistolla saadaan johdottamista joustavampi ratkaisu.
  • Helppokäyttöinen Mosaic Safety Designer (MSD) ohjelma, jossa function block-ohjelmointi.
  • Laajennusyksiköt on mahdollista hajauttaa toisistaan, jolloin johdotuksen tarve vähenee.
  • Turvatasot: SIL 3 – SILCL 3 – PL e – Cat. 4 – Type 4


Pyydä lisätietoja

Juuso Lehto

09 774 642 34
0400 131348

juuso.lehto@sahkolehto.fi