Kübler absoluuttianturit teollisen internetin tarpeisiin OPC UA -liitännällä

Älykkäät Ethernet-liitäntäiset anturiratkaisut muodostavat teollisen internetin selkärangan. Teolliseen internettiin kytkettävät kenttälaitteet täytyy olla liitettävissä helposti ja yhteensopivasti. Eräs yleistynyt tiedonsiirron arkkitehtuuri on OPC UA (Unified Architecture). Fritz Kübler on lisännyt Sendix F58 Ethernet-liitäntäiseen absoluuttianturimalliinsa myös OPC UA käyttöliittymän.

OPC UA on muodostunut tärkeäksi käyttöliittymäksi IIoT:ssa erityisesti laitteiden välisessä kommunikaatiossa (laitteelta laitteelle tai laitteelta pilvipalvelulle). OPC UA:n erottaa muista erityisesti sen kyky lähettää koneen tuottamaa dataa. Ne ovat kuvattu protokollassa semanttisesti.

Anturi voi esimerkiksi lähettää samanaikaista dataa prosessista (nopeus, asento ja kiihtyvyys) Ethernetin/ IP:n kautta PLC:lle, sekä valvontadataa (lämpötila/toiminta-aika) ja parametridataa (IP-osoite, diagnostiikka, esiasetukset) OPC UA:n kautta suoraan pilveen. 

Näin olemassa oleva laitekokonaisuus pysyy muuttumattomana, eikä kuormitu lisää informaation käsittelystä. Tämä mahdollistaa edellä mainitun ratkaisun integroimisen jo olemassa olevaan tehdaskonseptiin pienellä vaivalla ja riskillä. Myös muut teollisen internetin ratkaisut kuten esim. PROFINET, EtherCAT ja Powerlink voidaan toteuttaa samalla konseptilla.  
Pyydä lisätietoja

Miikka Laukkanen

09 774 642 30
040 511 4135

miikka.laukkanen@sahkolehto.fi