Älykäs valmistus lisää tiedonsiirron tarvetta - ODU kehittää uusia liitäntäratkaisuja

Laitteiden liitettävyys erilaisiin järjestelmiin tiedonkeruun, valvonnan sekä kommunikaation lisäämiseksi kasvattaa myös liittimille asetettavia vaatimuksia. ODU on vastannut markkinoiden tarpeisiin ja panostanut liittimien tiedonsiirto-ominaisuuksien kehittämiseen. Siirrettävän tiedon määrä ja tiedonsiirron nopeus vaativat liittimiltä uusia sähkömekaanisia ominaisuuksia, jotka pitää ratkaista siten, että liittimen signaalin laatu pysyy luotettavana koko liittimen eliniän ajan.

Tehdasympäristö asettaa liittimelle mekaanisia vaatimuksia. Koneissa, mittalaitteissa, tuotannossa ja automaatiossa sekä myös ulkotiloissa liittimet joutuvat koviin olosuhteisiin. Tärinästä, kosteudesta, pölystä, öljystä, kemikaaleista ja lämpötilavaihteluista huolimatta niiden ominaisuudet eivät saa heikentyä. Lisäksi liittimiltä vaaditaan usein helppoa virheetöntä ja nopeaa liittämistä, varmaa lukitusta sekä pitkää elinikää (auki-kiinni liitäntöjä). Liitäntäkertojen määrä saattaa erityisesti automaattisissa testaussovelluksissa sekä siirrettävissä laitteistoissa olla suuri.

Normaalisti dataliitokset tehdään esim. standardi USB- ja RJ45- liittimillä. Näitä liittimiä ei ole alun perin suunniteltu teollisiin käyttöihin, joten niiden suojausluokka tai kestävyys liitäntäkertojen kasvaessa ei yleensä riitä. Standardiliitinten integroinnissa olemassa oleviin liitinrunkoihin joudutaan tekemään merkittäviä kompromisseja liittimen koon, painon, käytön ja kustannusten suhteen. Tämän vuoksi ODU on kehittänyt ODU AMC, ODU MINI-SNAP ja ODU-MAC -liitinsarjoihinsa tiedonsiirtoprotokollat täyttävät liitinrakenteet.

Näiden liitinsarjojen avulla saavutetaan erinomaisten tiedonsiirto-ominaisuuksien lisäksi kaikki teollisen ympäristön asettamat vaatimukset. ODU on yksi johtavista liitinvalmistajista, jolla on vuosikymmenten kokemus teollisuuden liitäntäteknologian ratkaisuista. Palvelut kattavat suunnittelun ja tuotekehityksen, sekä kaikki tuotantoprosessin vaiheet materiaalin työstöstä liitinten kokoonpanoon ja kaapelisarjojen valmistukseen asti. Sähkölehto toimii ODU partnerina kehittämässä ratkaisuja asiakkailleen.

ODU liitinten edut tiedonsiirtoon:

  • Tiedonsiirtoväylät standardien mukaan; 10 Gbit Ethernet, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, eSATA, Firewire
  • Kestävyys; suuret liitäntämäärät. Vähintään 5000 kpl, jopa 60 000 kpl CAT5
  • Useita eri liitinmalleja ja kokoja
  • Kenttäolosuhteisiin soveltuvat IP68 ratkaisut


Pyydä lisätietoja

Miikka Laukkanen

09 774 642 30
040 511 4135

miikka.laukkanen@sahkolehto.fi